top of page

Celulitida


PROGRAM CELULITIDA

Výborných výsledků dosahuje biorezonance i v boji proti celulitidě. Tento program zahrnuje harmonizaci Bachovými esencemi, harmonizaci základním energetickým programem, detoxikaci základních orgánů, nastartováním lymfy a látkové výměny, speciální program na celulitidu. Domů si odnesete biorezonanční olej, do kterého byly nahrány vaše vlastní frekvenční vzorky. Olejem si doma masírujete postižené partie. Masáž postižených partií je nutná!

Prokrvení pokožky se může zvýšit například i pravidelným peelingem, pokud chcete, aby pleť intenzivně přijímala aktivní látky, usnadněte jí to! Zbavte se staré, odumřelé vrchní vrstvy pokožky pomocí peelingu. Co také může pomoci v boji s celulitidou, je pravidelné sprchování problémových partií střídavě teplou a studenou vodou.

Jak pomerančová kůže vzniká a jak jí předejít?

Celulitidu bohužel poznala na vlastní kůži většina z nás. Jak vzniká? Může za ni hormonální nerovnováha, nedostatek pohybu, nadváha, genetické dispozice, ale hlavně znečištěný organismus. Nezdravý způsob života, špatná strava a stres zavalí organismus odpadními látkami, a ty se pak spolu s tukem usazují v mezerách mezi vazivovými vlákny. Díky tomu lymfatické cesty špatně fungují a kůži hůře prokrvují. A celulitida je na světě.

Podbrobněji. Je to přímý důsledek nesprávné látkové výměny, při níž dochází k nadměrnému ukládání tuku v podkoží svalové tkáně a snížení pružnosti tkáně pojivové. Vzniká v podkoží, jehož vazivo se skládá z kolagenových a elastinových vláken, tvořících hustou síť mezi svaly a pokožkou. S přibývajícím věkem se produkce kolagenu a elastinu zpomaluje, dochází ke ztrátě pevnosti a pružnosti kůže. Ženy navíc mají oproti mužům velkou nevýhodu: vlastní dvojnásobek tukových buněk, uložených jako kuželky, mezi nimiž jsou kolagenová a elastinová vlákna vedena svisle a souběžně. Jednotlivé tukové buňky mezi nimi se shlukují do hroznů, jejich zbytnělá ložiska tlačí proti horní vrstvě pokožky, na pojivovou tkáň, krevní kapiláry i lymfatické cévy. Deformují je a zpomalují místní cirkulaci: jak přísun živin, tak i odvod toxických odpadních látek. Podkoží je nedostatečně prokrveno, lymfa přestává odtékat, v mezibuněčném prostoru se hromadí tkáňová tekutina. V důsledku toho se naprosto nedostatečně odbourávají tuky. Jejich ložiska, uvězněná v síti tuhého podkožního vaziva, rostou ještě rychleji. Vzniklé útvary na sebe vážou víc vody. To všechno se na povrchu kůže projeví nevzhlednými hrbolky.

Celulitida postihuje ženy všech věkových kategorií. Neprojevuje se jen u žen s nadváhou, ale také u žen velmi mladých a štíhlých. Dochází k ní v důsledku dědičnosti nebo genetických předpokladů. K dalším příčinám patří nedostatečný pohyb zejména dolních končetin, spojený se sedavým zaměstnáním, nošením vysokých podpatků nebo dlouhým stáním. K pohybu totiž nutí lymfu svalová pumpa v lýtkách - když se nehýbou, míza neproudí. Celulitidě také svědčí těhotenství, nadváha a kolísání váhy, špatný pitný režim, užívání antikoncepce (hormony, především estrogen, zvláčňují a změkčují vazivovou tkáň, takže se tukové buňky mohou neomezeně rozšiřovat), stres, nevyrovnaná strava, nikotin, zhoršující se životní prostředí a vše, co zadržuje v těle vodu a způsobuje poruchu mízního systému.

Jak se jí zbavit?

Není to snadná cesta. Je dlouhá, trnitá a vyžaduje dostatek trpělivosti. Biorezonanční metodu BICOM můžete podpořit a urychlit i změnou stravy a každodenních návyků. Nesprávné stravování totiž vede k nahromadění toxinů nestrávených metabolismem. Proto je nutné radikálně snížit množství konzumovaného tuku a cukru. Tím omezíte usazování odpadních látek v těle, rozproudíte lymfu v lymfatických cestách a krevních vlásečnicích. Pravidelná, vyvážená a zdravá strava je základem. Nárazové hladovky jen celulitidu umocňují, protože tělo si začne tuk ukládat do zásoby. Pokud chcete zhubnout obraťte se na nás, více informací naleznete POD: REDUKCE HMOTNOSTI. Vyhýbej se tučným jídlům, potravinám s konzervanty a umělými barvivy. Jezte dostatek ovoce a zeleniny. Pokud kouříte, snažte se přestat (rádi Vám od této závislosti pomůžeme, více informací naleznete POD: ANTINIKOTINOVÝ PROGRAM) nebo počet cigaret omezte. Kávy se vzdávat nemusíte, ale snažte se denní příjem kofeinu snížit na šálek za den. Nepodceňujte ani příjem tekutin. Při léčbě celulitidy je třeba vypít denně až 3 litry. Pokud nejste zvyklá dostatečně pít, zvyšujte množství vypité vody postupně. Nejvhodnější je čistá, převařená a ještě teplá voda, ovocné šťávy a detoxikační čaje.

Lidé, kteří pijí málo vody a pijí hodně kávy a alkoholu, mají celulitidu častěji!

Mezi důležité faktory, které se podílejí na zlepšení pokožky, patří samozřejmě pohyb. Ideální je plavání nebo jízda na kole.

Pokud budete důslední, výsledky se za pár týdnů dostaví v podobě mnohem krásnější a pevnější pokožky.

Stupně celulitidy

1. stupeň: lehká, tzv. celulitida modelek, patrná pouze při štípacím testu, kosmetická záležitost

2. stupeň: střední, viditelná vestoje nebo při sezení při ostrém světle, vleže nerovnosti mizí

3. stupeň: výrazně silná, hrbolky a důlky na kůži jsou výrazné vleže i vestoje, kůže je chladná a bolestivá

4. stupeň: kůže je zbytnělá, tuhá a napjatá, s výraznými nerovnostmi, chladná na povrchu, výrazné zdravotní problémy

62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

biorezonanční a detoxikační centrum

bottom of page